SLUIT  

klant

Kunstgezind

project

Kantoor

jaar

2019

Het collectief Kunstgezind wilde een plaats creëren waar artiesten kunnen werken en liefhebbers kunst kunnen bekijken en kopen. Het was een flinke uitdaging om die uiteenlopende activiteiten in een ruimte samen te brengen. Via een aantal gesprekken met hen, kreeg het idee van een “open atelier” vorm.

Centraal in het ontwerp van PRSPCTF, staat een galerij waarin kunstwerken her en der kunnen worden opgesteld of opgehangen. Daarnaast creëerden we midden in de ruimte een abstractie van een verfblik in aluminiumlook. De binnenkant is afgewerkt met tapijt dat naar buiten vloeit - zoals verf als het ware - en op die manier klanten op een natuurlijke manier uitnodigt om binnen een kijkje te nemen of een aankoop te bespreken.

Het collectief Kunstgezind wilde een plaats creëren waar artiesten kunnen werken en liefhebbers kunst kunnen bekijken en kopen. Het was een flinke uitdaging om die uiteenlopende activiteiten in een ruimte samen te brengen. Via een aantal gesprekken met hen, kreeg het idee van een “open atelier” vorm.

Centraal in het ontwerp van PRSPCTF, staat een galerij waarin kunstwerken her en der kunnen worden opgesteld of opgehangen. Daarnaast creëerden we midden in de ruimte een abstractie van een verfblik in aluminiumlook. De binnenkant is afgewerkt met tapijt dat naar buiten vloeit - zoals verf als het ware - en op die manier klanten op een natuurlijke manier uitnodigt om binnen een kijkje te nemen of een aankoop te bespreken.

Voor de coworking-ruimte creëerden we open frames, geïnspireerd op kaders van schilderijen. Die kaders kunnen open blijven of er kan een doek in worden gespannen. Op die manier kunnen kunstenaars ervoor kiezen meer of minder apart te werken, wat ook co-creatie kan stimuleren.